Nove nevolje za Olmosu

Valencia desetkovana povredama

Nove nevolje za Olmosu

Paco Olmosa, trener košarkaša Valencie morat će pronaći nova rješenja u igri svog tima jer je iznenada ostao bez dva važna igrača zbog povreda.

Organizator igre ove ekipe Stefan Marković je povrijedio zglob lijeve noge i na parketima ga neće biti  između četiri i šest sedmica. Nešto je lakša situacija sa centrom A.J. Ogilvyem, koji će zbog problema sa sa Ahilovom tetivom biti prinuđen na pauzu od tri sedmice.

Već od ranije su izvan stroja Florent Pietrus, Vitor Flaverani i Victor Claver, ali se njihov povratak na parkete očekuje tokom naredne dvije sedmice.

Valencia je izborila plasman među 16 najboljih timova Eurokupa. Kada je u pitanju Endesa liga trenutno su na sedmoj poziciji sa omjerom 6-6. Tačno prije šest mjeseci ovu ekipu je preuzeo Paco Olmosa umjesto Svetislava Pešića.

Olmosa je sa Valencijom ostvario zapažene uspjehe 2002. i 2003. godine kada su naranđasti osvojili Uleb kup, a sezonu potom ostvarili i prvi plasman u klupskoj istoriji kada je Euroliga u pitanju.

Sve silne povrede, ali i dosta kvalitetni rezultati ove sezone uprkos svim ovim problemima, još jedan su dokaz da je ovaj trener veoma dobar izbor čelnika Valencie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.