Nove pobjede Barcelone, Reala i Unicaje

ACB liga, 8. kolo

Nove pobjede Barcelone, Reala i Unicaje

Edmir Škorić

Barcelona i Real Madrid ostali su pri istom učinku (7-1) nakon današnjih pobjeda u 8. kolu španske košarkaške ACB lige.

Barcelona je na svom parketu sa 77:67 savladala pretposljednji Valladolid. Najraspoloženiji u redovima domaćeg sastava bio je Erazem Lorbek sa 17 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Pete Mickeal je ubacio 14 koševa i pritom imao 5 skokova.

Madridski je sastav sa 82:74 bio bolji od košarkaša Lagun Aroa. Istakli su se Rudy Fernandez sa 13 koševa, 3 skoka i 6 asistencija, hrvatski centar Ante Tomić sa 10 poena, 2 skoka i 1 asistencijom te Nikola Mirotić sa 12 poena i 7 skokova. Gostima nije pomogao niti raspoloženi Andy Panko (19 koševa, 6 skokova), kao niti Jimmy Baron sa svojih 15 koševa i 2 skoka.

Unicaja nije imala većih problema u Alicanteu, kojem je ovo bio treći vosezonski poraz. Gosti iz Malage slavili su sa 97:77. U pobjedi ih je predvodio Valters sa 19 koševa, koji je danas imao stopostotan procenat šuta za tri (5/5). Naš košarkaš Nedžad Sinanović igrao je tek 2 minute i 53 sekunde te za to vrijeme ubacio dva koša (1/1 šut za dva). Imao je i jedan ofanzivni skok.

Valencia je u produžetku savladala Murciju (86:83), dok je Zaragoza sa 81:74 slavila na gostovanju kod Manrese. Joventut je do treće pobjede došao nad Xacobeo Blusensima.

ACB liga, 8. kolo:

Manresa - Zaragoza 74:81
Alicante - Unicaja 77:97
Barcelona - Valladolid 77:67
Joventut - Xacobeo Blusens 73:67
Murcia - Valencia 83:86
Real Madrid - Lagun Aro 82:74
Estudiantes - Caja Laboral (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.