Nove pobjede Reala i Barcelone

Nove pobjede Reala i Barcelone

Real Madrid je bez problema savladao Alicante rezultatom 80:62, a prva imena u pobjedi Reala bili su Ante Tomić, Nikola Mirotić i Mirza Begić koji su ubacili po 12 koševa.

Barcelona je dosta teško došla do pobjede u Menorci sa 78:73. Ponovo je ključni igrač Barcelone bio Juan Carlos Navarro sa 20 poena, dok je Raniv Limonad sa 23 poena bio najbolji kod Menorce.

Za iznenađenje kola se pobrinula Zaragoza koja je slavila u gostima kod Cajasola sa 86:72. Pablo Aguilar sa 23 i Carlos Cabezas sa 20 poena bili su najbolji u redovima Zaragoze, a Earl Calloway sa 18 kod Cajasola.

Valladolid je protiv Lagun Ara upisao novu pobjedu koja ga približava doigravanju, Estudiantes je očekivano slavio protiv Granade, dok je Gran Canaria ubilježila pobjedu u gostima kod Manrese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.