Novi poraz Albe, solidna partija Đedovića

Novi poraz za izabranike Saše Obradovića

Novi poraz Albe, solidna partija Đedovića

Alba Berlin našeg Nihada Đedovića gostovala je danas u okviru 28. kola Njemačke košarkaške lige, Phoenix Hagenu. Domaćin je slavio 94:87.

Domaćin je u prvih deset minuta susreta bio mnogo bolja ekipa. Hagen je prvu četvrtinu riješio u svoju korist dosta ubjedljivo, bilo je 28:16 za domaću ekipu. Zadržali su košarkaši Hagena predenost i u nastavku prvog poluvremena, pa je domaćin na odmor otišao sa deset poena viška.

 

U nastavku susreta budi se Alba. Gosti su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 27:13, te su u posljednjih deset minuta ušli sa četiri poena viška. U posljednjoj četvrtini opet se probudio domaćin. Preokrenuli su rezultat i na kraju zaluženo slavili 94:87. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Gordon sa 19 poena, dok je na drugoj strani 21 postigao Wood. Naš reprezentativac Nihad Đedović postigao je 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.