Novi poraz Barcelone u ACB ligi

Novi poraz Barcelone u ACB ligi

Midhat Šljivak

Košarkaši Bilbaa savladali su večeras Barcelonu u 2. kolu ACB lige rezultatom 78:77, te su na taj način nanijeli Kataloncima drugi poraz u ovoj sezoni.

Barcelona je nakon prve dionice imala vodstvo 27:22, da bi se nakon poluvremena činilo kako će Barca stići do pobjede jer su imali prednost od šest poena 43:37.

Ipak, Bilabo sjajnom igram u trećem periodu limitira Barcelonu na samo devet poena, dok su oni ubacili 20, te su u posljednju dionicu ušli sa vodstvom od pet razlike 57:52.

Dobila je Barcelona posljednji period 25:21, ali do pobjede nisu mogli, pa je Bilbao sasvim zasluženo slavili. Nikos Zisis je predvodio Bilbao sa 16 poena, dok je Mumbru dodao 15. Kod Barce Ante Tomić e ubacio 16 poena.

U još jednoj utakmici Estudiantes je savladao Lagunaro 83:71.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.