Novi poraz Cibone
Linas Kleiza je ponovo bio sjajan

Euroliga Top 16

Novi poraz Cibone

4.500 gledatelja u Draženovom domu vidjelo je skorom reprizu onoga što su gledatelji u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju gledali prije petnaest dana. Cibona se držala do kraja, ali nije izdržala (94:97).

Da je kojim slučajem Cibona imala još jednog igrača poput Tomasa i Gordona, rezultat bi sigurno bio drugačiji. Ovako, navijači Cibone su uživali u odličnoj igri, ali n ei pobjedi svojih igrača.

Cibona otvara vrlo dobro utakmicu. Marko Tomas je već na početku pokazao da će ovo biti njegovo večer. Jedini koji ga je pratio u prvih deset minuta bio je Gordon. Cibona na mali odmor odlazi sa plus sedam (25:18).

U drugoj četvrtini se malo budi Olympiakos, ponajviše zahvaljujući odličnom Linasu Klezi. Tim Panagiotisa Giannakisa je uspio smanjiti prednost Cibone do poluvremena na dva poena (45:43). Ključ Cibonine igre u prvom dijelu bio je odličan procenat šuta iz vana.

Cibona drugo poluvrijeme otvara suprotno onome kako je počela prvi dio. Olympiakos je igrao sve bolje. Kleiza je nastavio u svom stilu, a pomoć je počela dolaziti i od Teodosića i Childresa, tako da je grčki tim u posljednjih deset minuta ušao sa plus pet (70:65).

Posljednjih deset minuta počelo je u dominaciji Grka, ali se Cibona tri minute prije kraja potpuno izjednačila. Oko minutu prije kraja Vukovi su čak došli i do vodstva, ali više iskusnijih igrača, prije svega smirenijih, prevagnulo je na stranu Olympiakosa, koji je upisao svoju četvrtu pobjedu i došao vrlo blizu plasmana u četvrtfinale. Cibona se novim porazom definitivno oprostila od Eurolige.

Prvo ime pobjedničkog sastava bio je Miloš Teodosić sa 22 poena i 6 asistencija, Linas Kleiza je dodao 20 poena i 4 skoka, a Josh Childres 14 poena i 5 skokova. U redovima Perasovićeva tima najbolji je bio Jamont Gordon sa 32 poena i 5 skokova, Marko Tomas je dodao 20, a Bogdanović, Andrić i Udrih sa po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.