Novi poraz Medvjeda, Pelicansi nisu mogli protiv Wigginsa i društva

NBA liga

Novi poraz Medvjeda, Pelicansi nisu mogli protiv Wigginsa i društva

E. Ganibegović

Utakmica u AT&T Centru između San Antonio Spursa i Memphis Grizzliesa završena je pobjedom ekipe Grega Popovicha rezultaom 104:95.

Spursi su stigli do poprilično sigrune pobjede nad Medvjedima, koji su nastavili sa svojom serijom poraza.

Domaća ekipa je već na samom početku susreta pokazala da želi pobjedu pa su tako nakon 12 minuta košarke vodili s 28:21. U drugoj četvrtini gosti su zaigrali nešto bolji, ali bez obzira na to nisu uspjeli da smanje zaostatak te se na odmor otišlo rezultatom 58:49.

Treća dionica je pripala Medvjedima, koji su u tom momentu pokazivali znakove života pa je izgledalo kao da se neće tek tako predati u ovoj utakmici.

Međutim, Parker i društvo posljednju dionicu rutinski završavaju i upisuju svoju 14. pobjedu u sezoni.

LaMarcus Aldridge je igrao odlično te postigao 41 poen, a u redovima Medvjeda najbolji pojedinac je bio Tyreke Evans s 22 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 102:120

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 104:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije