Novi rekord LeBrona Jamesa

LBJ rekorder

Novi rekord LeBrona Jamesa

Midhat Šljivak

Iako je njegov Miami poražen na domaćem terenu od Minnesote nakon dva produžetka 122:121, prva zvijezda Heata LeBron James došao je do novog rekorda.

James je u susretu s Minnesotom ubacio 34 poena, te je na taj način postao najmlađi igrač koji je dosegao cifru od 23.000 poena. Sjajni košarkaš Heata je do ove brojke stigao s 29 godina i 116 dana, što nijednom košarkašu u NBA povijesti nije pošlo za rukom.

LeBronu je prije utakmice bio potreban 31 poen kako bi stigao do 23.000 poena u karijeri, a to mu je na kraju i uspjelo, pa je James postao 28 košarkaš u NBA ligi koji je u karijeri stigao do ove cifre.

L

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.