Novi trijumf Cavsa
LeBronova 22 poena bila su dovoljna

NBA sezona

Novi trijumf Cavsa

Mo Williams sa 24 poena i LeBron James (22) vodili su Cleveland do nove pobjede. “Žrtva” je ovaj put bila ekipa Hawksa (102:96) u čijim je redovima najbolji bio Johnson (24), dok je ostatak tima, posebno se to odnosi na startere (Horford 6, Smith 9, Evans 15) podbacio.

Na ovaj način su Cavsi došli do 53 pobjede u sezoni i sigurno koračaju ka, kako najavljuju, naslovu prvaka.

Shaquille O'Neal postao je peti strijelac NBA svih vremena sa with 27.411 koševa. Njegovih 13 ubačaja u pobjedi Sunsa nad Wizardsima (128:96) bilo je dovoljno da preskoči Mosesa Malonea. S obzirom da mu na 4. poziciji Wilt Chamberlain “bježi” 4.008 poena, nema sumnje da će O'Neal pokušati sve kako bi stigao do četvrte pozicije.

Kobe Bryant sa 28 poena vodio je Lakerse do nove pobjede u NBA sezoni protiv Chicaga (117:109). Odlično ga je pratio Pau Gasol (23 p, 10 sk.), a 18 je dodao Ariza. Na drugoj strain, bolji od ostalih bio je Salmons (30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.