Novi triple-double nezaustavljivog Hardena

NBA liga

Novi triple-double nezaustavljivog Hardena

Edmir Škorić

Novim triple-doubleom James Harden odveo je Houston do nove pobjede, Washingtonu je pripao istočnjački okršaj protiv New Yorka, dok je Minnesota razbila Philu.

U derbiju večeri Houston Rocketsi su sa 126:109 savladali Portland Trail Blazerse. Prvo poluvrijeme nije davalo nikakve znakove razbijanja, ali kako se bližio kraj, Rocketsi su bivali sve dominantniji, a gosti sve nemoćniji, pa su morali da se pomire sa minusom 20 poena na kraju.

James Harden je dakako vodio glavnu riječ na meču. Ubacio je Brada 26 poena i udijelio 14 asistencija i zabilježio 12 skokova za treći triple-dobule u sezoni, a isti broj poena na drugoj strani ubacio je McCollum, dok je zakazao Lillard, koji je ubacio 'samo' 18 poena.

U istočnjačkom okršaju Washington Wizardi su sa 119:112 bili bolji od New York Knicksa. John Wall se probudio u nastavku i sa 23 poena i 11 asistencija donio trijumf Čarobnjacima, dok je 21 poen dodao Porter. U sastavu Knicksa Derrick Rose je ubacio 27 poena, a Carmelo Anthony 19.

Chicago Bullsi su nastavili seriju i na gostovanju kod Utaha, pošto su sa 85:77 bili bolji od Jazzera. Butler s 20 pona, te Wade s 18 predvodili su Bikove u novom trijumfu, dok je Gobert sa 16 poena i 13 skokova bio najbolji u redovima poraženog

I za kraj, Minnesota je očekivano razbila Philadelphiju sa 110:86 uz 35 poena sjajnog Wigginsa i 25 poena Townsa, koji je također uhvatio i 10 lopti.

NBA liga, četvrtak:

Washington - New York 119:112

Miami - Milwaukee 96:73

Houston - Portland 126:109

Minnesota - Philadelphia 110:86

Utah - Chicago 77:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti