Nowitki priželjkuje skori povratak, neće ga biti u Sloveniji

Cuban mu ne bi dozvolio odlazak na Eurobasket

Nowitki priželjkuje skori povratak, neće ga biti u Sloveniji

Dirk Nowitzki neće igrati na Eurobasketu u Sloveniji. To je odluka Njemačkog košarkaša, a prema njegovim tvrdnjama ni vlasnik Dallasa Mark Cuban ga ne bi pustio da nastupi za reprezentaciju. 

Nowitzki ove sezone nije zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a Nowitzki se nada da će se na NBA parkete vratiti prije Božićnih praznika. "Bilo bi zaista lijepo kada bi se mogao vratiti na NBA parkete prije Božićnih praznika," rekao je Nowitzki. 

 

"Nisam ni sanjao da ću propustiti 30 utakmica u sezoni. Što se tiče Eurobasketa, to otpada, jer me vlasnik kluba Mark CUban ne bi pustio," riječi su Nowitzkog. 

 

Cuban je i prije ozlijede Nowitzkog rekao kako ne bi pustio Dirka na Eurobasket. "Prije bih pucao sebi u nogu, nego ga pustio na Eurobasket. Znam koliko mu je važno da igra za reprezentaciju, ali posao je posao," riječi su vlasnika Dallasa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.