Nowitzki i Howard predvode NBA rezerve na All-Star meču

Nowitzki i Howard predvode NBA rezerve na All-Star meču

Treneri svih 30 NBA timova izabrali su sve igrače koji će nastupiti na All-Star utakmici lige koja će se odigrati 16. februara u New Orleansu. 

U sastav Istoka izabrani su Joakim Noah iz Chicaga, Chris Bosh iz Miamija, Paul Milsap iz Atlante, DeMar DeRozan iz Toronta, John Wall iz Washingtona, Roy Hibbert iz Indijane i Joe Johnson iz Brooklyna. Rozanu, Millsapu i Wallu će ovo biti prvi nastup, a Boshu čak deveti. 

Rezervni igrači Zapada biće James Harden i Dwight Howard iz Houstona, Tony Parker iz San Antonija, Damian Lillardi LaMarcus Aldridge iz Portlanda, Chris Paul iz LA Clippersa, te Dirk Nowitzki iz Dallasa kojem će ovo biti 12. nastup na utakmici svih zvijezda NBA lige. 

Startne petorke su već ranije izabrane glasovima navijača iz cijelog svijeta. Za Istok će igrati Kyrie Irwing (Cleveland), Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Miami), Carmelo Anthony (NY Knicks) i Paul George (Indiana), dok će Zapad predvoditi Stephen Curry (Golden State), Kobe Bryant (LA Lakers), Kevin Durant (Oklahoma), Blake Griffin (LA Clippers) i Kevin Love (Minnesota). 

Ekipu Istoka predvodit će trener Indiana Pacersa Frank Vogel, dok će na klupi Zapada sjediti trener Oklahoma City Thundera Scott Brooks. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.