Nowitzki još dvije godine u Dallasu

Novi ugovor za njemačkog veterana

Nowitzki još dvije godine u Dallasu

D. Rakanović

Njemački veteran Dirk Nowitzki produžio je ugovor sa Dallasom na još dvije sezone. 

Nakon što je Dallas očekivano odbio aktivirati opciju aktiviranja jednogodišnjeg produžetka ugovora vrijednog 25 miliona dolara kako bi oslobodili salary cap, Nijemac je dogovorio nešto skromniji ugovor sa Dallasom. 

Ovaj 39-godišnji košarkaš će u naredne dvije godine zaraditi deset miliona dolara. 

Dirku će slijedeća sezona biti dvadeseta u NBA karijeri. Trenutno je četvrti najstariji igrač NBA liga, a ispred njega su Vince Carter, Manu Ginobili i Jason Terry. 

Nowitzki je prošle sezone imao poblema sa povredama zbog kojih je propustio 28 utakmica. Prosječno je postizao 14,2 poena, 6,6 skokova i 1,5 asistencija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi