Nowitzki još jednom potvrdio klasu

Kad je frka, hladan kao špricer

Nowitzki još jednom potvrdio klasu

Protekle noći u najjačoj ligi na svijetu odigrano je pet mečeva, a najviše uzbuđenja bilo je u duelu Dallasa i Utah u American Airlines Centru.

Gostujući tim je u nekoliko navrata imao +21, ali je na kraju ostao kratkih rukava.

Domaćin je sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspio da se vrati u igru i potom slavi nakon dodatnih pet minuta rezultatom 112:105.

Produžetak Mavericksima donio je Dirk Nowitzki pogotkom na 2,8 sekundi prije kraja meča.

Njemački košarkaš meč je okončao sa 20 poena i sedam skokova, dok je najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio Harrison Barnes sa 31 postignutim poenom. Kod gostiju izdvojio se Gordon Hayward sa 36 koševa.

Trebalo bi istaći da je 38-godišnji Nowitzki šesti na vječnoj listi najboljih strijelaca NBA lige sa 29.831 poenom, a izvjesno je da će kroz nekoliko narednih mečeva preći cifru od 30.000 koševa. To je do sada pošlo za rukom samo petorici igrača - Kareem Abdul-Jabbaru, Karlu Maloneu, Kobe Bryantu, Michael Jordanu i Wiltu Chamberlainu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi