Nowitzki lakše povrijeđen

Nowitzki lakše povrijeđen

Midhat Šljivak

Košarkaš Dallas Mavericksa Dirk Nowitki lakše se povrijedio u utakmici protiv New Orleansa, p aće propustiti naredna četriri susreta Mavsa.

Njemački reprezentativac istegao je koljeno, a trener Dallasa Rick Carlslie potvrdio je  kako će Plavi anđeo  morati pauzirati minimalno osam dana.

Isto tako Carlslie je izjavio kako je Nowitzki želio igrati, no međutim rukovodsvo tima mu to nije dozvolilo, da na bi došlo od ozbiljnije povrede.

Nowitzki u ovoj sezoni igra mnogo slabije u odnosu na prošlih nekoliko sezona, a prosječno ubacuje 17.5 poena uz gotovo šest skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.