Nowitzki poručio Kobeju: Oborit ću tvoj rekord

Nijemac osmi na vječnoj listi najboljih strijelaca

Nowitzki poručio Kobeju: Oborit ću tvoj rekord

Dallas Mavericksi slavili su sinoć na svom terenu protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 102:98, a Dirk Nowitzki postao je osmi najbolji strijelac u NBA ligi svih vremena. 

Nowitzki je protiv Lakersa postigao 14 poena čime je došao do brojke od 27.322 koša i tako prestigao Elvina Hayesa. Među prvim Nowitzkom je čestitao treći strijelac NBA lige svih vremena, Kobe Bryant, a Dirk mu je poslao poruku. 

"Rekao sam mu da ću dostići njegov rekord. Neće mi biti lako," u šali je rekao Nijemac. Bryant na svom kontu ima 32.365 poena, dok su ispred njega, Karl Malone sa 36.928 i Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.