Nowitzki pristao na manju platu

Sve u korist kluba

Nowitzki pristao na manju platu

A. Beganović

Dirk Nowitzki, sigurno najbolji košarkaš Mavericksa pristao je na manju platu u 2010. godini kako bi klubu omogućio dovođenje adekvatnih pojačanja koja bi povećala izglede Mavericksa za naslov.

Dirk Nowitzki je košarkaš koji je uvijek davao sebe cijelog, i kada bi nastupao za svoj klub a i kada bi igrao za reprezentaciju. Zato ovaj potez Dirka nije nikog ni iznenadio.

Za američke medije Dirk je izjavio da će 2010. godine na tržištu biti mnogo slobodnih a kvalitetnih košarkaša (James, Wade, Stodemire, Bosh) i da je on spreman pristati na manju platu samo da se dovede neko od spomenutih košarkaša da bi Mavericksi se mogli uključiti u borbu za naslov.

U sezoni 2010./11. Nowitzki bi trebao zarađivati oko 21, 5 miliona američkih dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.