Nowitzki produžio s Dallasom

NBA vijesti

Nowitzki produžio s Dallasom

Uprkos najavama da bi mogao napustiti Dallas, Dirk Nowitzki je sinoć dogovorio uslove novog ugovora, pa će i u naredne četiri godine nositi dres Maverricksa.

Nowitzki je dogovorio ugovor na četiri godine vrijedan 80 miliona dolara. To je 16 miliona dolara manje od maksimalnog ugovora koji je Dallas mogao ponuditi Nowitzkom, ali je Nijemac pokazao koliko mu je stalo do kluba i vlasnika Marka Cubana, koji će na ovaj način u sljedeće četiri godine uštediti čak 32 miliona dolara na ime poreza na luksuz.

Nowitzki je to uradio kako bi ostavio prostora Cubanu da može dovesti još neko pojačanje, doduše ne previše skupo, koje bi pomoglo Dallasu da konačno dođe do naslova. U ugovoru je Nowitzki pristao da ne bude mijenjan nigdje u naredne četiri godine, a takvu klauzulu ima jedino Kobe Bryant.

Ugovor ne može biti potpisan prije 8. jula kada počinje rok za potpis ugovora sa slobodnim agentima. Potpisom Nowitzkog stavljena je rampa na eventualno dovođenje LeBrona Jamesa. U ovom slučaju James može potpisati ugovor sa Clevelandom, koji ga onda mogu mijenjati u Dallas, ali potpis ugovora sa Dallasom je nemoguć.

Nowitzki je u januaru natjerao Marka Cubana da dovede Carona Butlera i Brendana Haywooda, a za potpuno ispunjenje njegovih ambicija biće potrebno još svježe krvi. Njih dvojica su prije četiri godine imala mali nesporazum, jer je Nowitzki zamjerio Cubanu što je otjerao Stevea Nasha, ali se nakon toga njihov odnos popravio. Ostanak Dirka bio je prioritet Marka Cubana i to je i ostvario.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.