Nowitzki: Trenutno ne zaslužujem "All-Star"

Da li je teško biti iskren? Dirku nije

Nowitzki: Trenutno ne zaslužujem "All-Star"

Dirk Nowitzki ove sezone nije briljantan kao ranijih. U prosjeku ubacuje 17.5 poena uz 6 skokova po susretu. Mada je istina, da više ne igra nego što igra.

Istegnuće koljena, nagomilani umor nekom bi bilo dosta za alibi, ali ne i za plavog anđela. Nakon svega, prije nekih pola mjeseca stigla je i odluka trenera da Nowitzki uzme pauzu kako bi podigao nivo kondicije.

Nowitzki svjestan takvog razvoja događaja sasvim je iskren kada je u pitanju njegov nastup na All- Star susretu ove sezone.

"Sa 16-17 poena, koliko prosječno postižem smatram kako ne bih trebao igrati na All-Staru, ali moramo pričekati i vidjeti. LaMarcus je odličan posljednjih godina. On je sjajan mladi igrač kojeg je zanimljivo gledati, a dobri su i Blake i Love. Zaista je mnogo talentovanih igrača na mojoj poziciji" rekao je Nowitzki, koji od 2002. godine ima redovne nastupe na utakmica svih zvijezda NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.