Nowitzki u društvu Malonea, Bryanta i Jordana

Veliki jubilej za fantastičnog Nijemca

Nowitzki u društvu Malonea, Bryanta i Jordana

Dirk Nowitzki je ušao u još jedno odabrano društvo, postavši tek četvrti igrač koji je u dresu jednog kluba postigao preko 27.000 poena. 

Na polovini druge četvrtine u susretu sa Charlotte Hornetsima u Time Warner Cabel Areni Nowitzki je postigao poene za vodstvo Dallas Mavericksa protiv Hornetsa rezultatom 73:52. Bio je to njegov 27.000. poen za Mavse. 

Tako se Nijemac pridružio još četvorici velikana NBA lige. Prije njega isti podvig napravili su, Michael Jordan sa Bullsima, Karl Malone sa Utahom i Kobe Bryant sa LA Lakersima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.