Nowitzki vodio Dallas do trijumfa

Finalna serija sve uzbudljivija

Nowitzki vodio Dallas do trijumfa

Adnan Beganović

U četvrtom susretu velikog NBA finala košarkaši Dallas Mavericksa savladali su Miami Heat (86:83), te su tako seriju poravnali na 2:2.

U jako uzbudljivom i izjednačenom susretu sinoć su Nowitzki i društvo bili bolji od Heata, a pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj četvrtini.

Naime, u posljednjih 12 minuta Heat je ušao sa prednošću od četiri poena (69:65), no Mavericksi su zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Nowitzki, Terry i Marion. Njemački internacionalac imao je učinak od 21 poena i 11 skokova, Terry je upisao 17 poena i tri asistencije, dok je Marion postigao 16 poena.

S druge strane, kod Heata najraspoloženiji su bili Wade i Bosh, dok je James podbacio. Wade je na svoj konto upisao 32 poena, 6 skokova i dvije asistencije, Bosh je postigao 24 poena uz 6 skokova, dok je James imao učinak od osam poena, devet skokova i sedam asistencija.

NBA finale, četvrta utakmica:
Dallas - Miami 86:83 (Novitzki 21p, 11s / Wade 32p, 6s)
(u seriji je trenutno 2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.