Nowitzki željan osvete protiv Miamija

Nowitzki željan osvete protiv Miamija

Košarkaši Dallasa su prvi finalisti NBA lige, a ovo im je prvo finale nakon pet godina. Tada su u velikom finalu izgubili od Miamija, koji će im, vjerovatno, biti protivnik i ove godine.

Miami trenutno u finalu Istoka vodi sa 3-1 protiv Chicaga i teško će se mlada momčad iz Chicaga vratiti. U tom finalu prije pet godina Dallas je vodio sa 2-0 protiv snažnog Miamija, ali su Dwayne Wade i Shaq O'Neal smogli snage i preokrenuli seriju u svoju korist. Miami je je osvojio prvi naslov prvaka, ali Dirk Nowitzki misli da neće drugi.

"Ovo je lijepo na jedan dan, ali smo u oktobru za cilj postavili osvajanje naslova. To još nismo učinili."Lijep je osjećaj konačno se vratiti u finale. Nadam se da ćemo ovaj put dovršiti posao", najavljuje osvajanje NBA prstena sjajni Nijemac koji je i ove godine najbolji igrač Dallasa.

Pored Nowitzkog jedini igrač koji je nosio dres Dallasa u tom finalu prije pet godina je sjajni Jason Terry. Pored Dirka i Terryja glavna snaga Dallasa su još dvojica veterana Jason Kidd i Shawn Marion, ali je Shawn jedini od njih četvorice koji nikada nije osjetio slast igranja u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.