Nurkić bez poena iz igre u pobjedi Denvera

NBA liga

Nurkić bez poena iz igre u pobjedi Denvera

Edmir Škorić

Tek dva poena ubacio jee Jusuf Nurkić u pobjedi Denvera nad Chicagom (115:110).

Nuggetsi i Bullsi odigrali su zanimljiv meč, a domaćin je na kraju stigao do pobjede. Gosti iz Chicaga vodili su 14 razlike na početku posljednje dionice, ali je na kraju Denver ostvario pobjedu.

Gallinari je bio raspoložen kod domaćina sa 33 poena, a naš Nurkić ubacio je samo dva poena, oba s linije slobodnih bacanja, a u igri je imao četiri promašaja. 

Kod gostiju iz Chicaga najefikasniji je bio Derrick Rose sa 30 poena i devet skokova, te osam asistencija. 

San Antonio Spursi su Dallasu sa 116:90 savladali domać Maverickse. Kawhi Leonard je ubacio 23, Mills 16, Aldridge 14 poena kod gostiju. 

New York Knicksi su na svom parketu bili nemoćni protiv Memphis Grizzliesa, koji su slavili sa 91:85. Jeff Green je najefikaniji bio u timu Memphisa sa 16 poena, a Calderon je ubacio 18 u redovima Knciksa.

Brooklyn  Netsi su konačno slavili, bili su bolji u svom Barclays Centru od Sacramento Kingsa sa 128:119, a Johnson sa 27 i Lopez sa 26 poena vodili su ih do pobjede. Obojica su imali double-double učinke, prvi je imao i 11 asistencija, drugi 12 skokova. Kod Kingsa je Collison ubacio 25 poena.

Clippersi su očekivano, rezultatom 107:93, trijumfovali nad Magicom u Orlandu uz 21 poen Paula, te po 20 poena Crawforda i Reddicka. Miami Heat je sa 98:95 slavio u Charlotteu. Wade je u pobjedničkom timu ubacio 22 poena.

Neočekivan je bio poraz Clevelanda na domaćem parketu od Boston Celticsa (104:103). Jamesovih 30 poena nije pomoglo Cavsima.

Goste je predvodio Thomas sa 22 poena.

Još dodajmo da je Atlanta sa 102:96 bila bolja od Indiane, Washington od Philadelphije sa 106:94, a Utah od Milwaukeeaja sa 84:81.

Na Zapadu play-off pozicije drže Golden State, San Antonio, Oklahoma, Clippersi, Grizzliesi, Mavericksi, Rocketsi i Jazzeri, a na Istoku Cavsi, Raptorsi, Celticsi, Hawksi, Bullsi, Pistonsi i Pacersi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti