Nurkić kao nekada Mutombo: Ne možeš preko mene!

Kopirao legendarnog centra

Nurkić kao nekada Mutombo: Ne možeš preko mene!

M. Šljivak

Ljubitelji NBA lige dobro se sjećaju legendarnog centra Dikembea Mutomba.

Ovaj Kongoanac bio je stručnjak za blokade, a proslavu svake je imao mašući prstom prema protivniku, a potom je isto radio i prema publici izbjegavajući tehničku grešku.

Ono što je radio Mutombo danas radi bh. centar Jusuf Nurkić. On je sinoć u duelu protiv Miamija blokirao Tylera Johnsona, a zatim je kopirao Mutomba. Prstom je pokazao da se preko njega ne može i najavio je da su pred njim još godine vrhunske košarke.

Ovako je to u bogatoj karijeri radio 218 centimetara visoki Mutombo. On je na prosjeku od gotovo tri blokade, a u karijeri je igrao za Denver, Atlantu, Philadelphiju, New Jersey, New York i Houston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi