Nurkić nemoćan protiv Cousinsa i Davisa

Portland poražen

Nurkić nemoćan protiv Cousinsa i Davisa

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć od New Orleans Pelicansa rezultatom 100:77.

Trail Blazersi su odigrali izuzetno slab meč i na kraju su zasluženo poraženi u ovom meču.

Od samog početka Pelicansi su nametnuli svoj tempo igre. Na poluvrijeme su otišli sa 14 poena prednosti (50:36), a u trećoj dionici su domaći košarkaši potvrdili prednost.

I ovaj dio igre Pelicansi su dobili (27:18) i već je bilo jasno kako pobjeda ostaje u New Orleansu jer je na ulasku u posljednju četvrtinu domaći tim imao velikih 23 poena prednosti, 77:54.

Nije Blazersima bilo povratka. New Orleans je lagano priveo meč kraju i došao je do pobjede u ovom meču.

Slabo izdanje je u ovoj utakmici imao bh. centar Jusuf Nurkić. Nije mogao protiv DeMarcusa Cousinsa i Anthonyja Davisa pa je meč završio sa samo dva poena (1 od 8 iz igre), a uhvatio je i osam skokova.

Jedini raspoložen za igru u redovima Portlanda bio je Damian Lillard koji je ubacio 29 poena, dok je Cousins kod New Orleansa ubacio 22 poena. Davis je dodao 15 poena i 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi