Nurkić o odlasku iz Portlanda: NBA je biznis, neka svako radi svoj posao

Postaje ograničeno slobodan igrač

Nurkić o odlasku iz Portlanda: NBA je biznis, neka svako radi svoj posao

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić mogao bi ovog ljeta napustiti Portland Trail Blazerse.

Nurkić će postati ograničeno slobodan igrač. Moći će pregovarati sa drugim ekipama, a ako Trail Blazersi ne budu ponudili jednako ili više novca od zainteresovanih ekipa, Nurkić će napustiti tim.

Ipak, za sada se bh. centar ne želi zamarati pričama oko eventualnog odlaska iz tima.

"Ne razmišljam o tome. Fokusiran sam samo na Portland i nastup u doigravanju. Znam da je NBA liga pravi biznis, ali ja jednostavno samo želim igrati i prepuštam drugima da rade svoj posao", istakao je Nurkić.

Trail Blazersi, prema nekim informacijama, nemaju namjeru da Nurkiću ponude maksimalan ugovor. Iako je važan faktor u igri postoji velika mogućnost da će otići u neki drugi klub koji će mu ponuditi više novca.

Nurkić ove sezone ubacuje 14.3 poena uz gotovo devet skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi