Nurkić odličan, ali Portland poražen

Bh. centar postigao 15 poena

Nurkić odličan, ali Portland poražen

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi su u Moda Centru tijesno poraženi od San Antonio Spursa rezultatom 93:91.

Bh. centar Jusuf Nurkić odigrao je odličnu partiju u kojoj je postigao 15 poena, a tome je dodao šest skokova i jednu blokadu.

Prva dionica je prošla u znaku gostiju, koji su imali tri poena prednosti. Ista priča se nastavila i drugoj četvrtini kada Spursi povećavaju svoje vodstvo na osam poena razlike.

Međutim, poslije pauza potpuno druga slika na terenu. Domaći sastav se vraća u igru, nakon sjajne treće dionice. U posljednjoj četvrtini vodila se tijesna borba, ali domaćini nisu uspjeli da slave, iako su imali posljednji šut na meču.

Damian Lillard je postigao 17 poena za Portland i bio je najefikansiji u svojoj ekipi, dok je na drugoj strani LaMarcus Aldridge brojao do 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi