Nurkić odličan, Portlandova četvrtina za pamćenje dovoljna za preokret i pobjedu

Bh. košarkaš postigao 21 poen

Nurkić odličan, Portlandova četvrtina za pamćenje dovoljna za preokret i pobjedu

Ekipa Portland Trail Blazersa je u svom Moda Centru porazila Philadelphiju 76ers rezultatom 114:110 i tako došla do još jedne vrijedne pobjede u borbi za Playoff.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić pružio je odličnu partiju u dresu pobjedničkog tima. Za 28 minuta na terenu, Nurkić je postigao 21 poen (5/13 iz igre, 11/16 slobodna bacanja) čemu je dodao 12 skokova te po jednu ukradenu loptu i blokadu, a nešto manju minutažu je imao zbog problema sa ličnim greškama.

U prvoj četvrtini utakmice viđena je ravnopravna borba dvije ekipe, a na prvu pauzu su s malom prednošću otišli gosti iz Philadelphije koji su vodili sa 30:27. Imala je Phila prednost i većim dijelom druge dionice, ali je na samom kraju Portland poveo sa 52:51 i s tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Philadelphiji, koja je brzo stekla dvocifrenu prednost (64:54) i nakon toga nastavila povećavati svoje vodstvo. Imali su gosti u jednom trenutku i +18, ali se Portland uspio malo vratiti pa je treća dionica okončana rezultatom 85:72 za goste.

Portland kao da je čuvao svu svoju snagu za posljednjih 12 minuta, jer je odmah na startu četvrte četvrtine počeo smanjivati zaostatak. Do prvog vodstva nakon dugo vremena su domaći stigli na sedam minuta do kraja kada su poveli sa 89:88.

Iz minuta u minut, prednost Portlanda je rasla i vidjelo se da će domaći tim iskoristiti bolji momentum i ipak upisati pobjedu, iako se gosti nisu predavali do samog kraja. Konačan rezultat bio je 114:110, što je za Portland bio 18. trijumf u sezoni. Domaći su u posljednjoj četvrtini slavili sa 42:25, što se ispostavilo dovoljnim za veliki preokret.

Najefikasniji igrač Portlanda bio je McCollum sa 34 poena, dok je Napier postigao 23. U poraženom timu su se najviše istakli Embiid sa 29 i Šarić sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti