Nurkić sjajan u pobjedi Denvera nad Minnesotom

Ubacio 18 poena

Nurkić sjajan u pobjedi Denvera nad Minnesotom

Edmir Škorić

Bh. košarkaški reprezentativc Jusuf Nurkić odigrao je još jedan sjajan meč za Denver Nuggetse.

Nuggetsi su na teškom gostovanju kod Minnesote stigli do druge pobjede. Trijumfovali su rezultatom 102:99, iako je sve drugačije izgledalo u prvoj četvrtini.

Timberwolvesi su u prvoj dionici ubacili čak 37 poena i imali su plus 12 (37:25), a u tome ih je predvodio sjajni Karl Anthony Towns. Denver ipak uspijeva da se brzo vrati, pa je na poluvremenu smanjen zaostatak na svega šest poena (61:55).

Treći period donosi veliki preokret gostiju, koji su slavili sa 33:14, pa su imali 14 poena prednosti (88:75) do ulaska u zadnju dionicu. Pokušavao je domaćin da se oporavi, vrati u meč, ali nije uspio. Gađali su domaći trojku za produžetak, ali Bjelica je promašio.

Nurkić je ubacio 18 poena uz pet skokova, dvije ukradene lopte i dvije blokade, te jednu asistenciju. Gallinari i Chandler su ubacili po 19 poena, a Mudiay 12 poena.

Kod Timberwolvesa Towns je meč završio s 32 poena i 14 skokova, Wiggins je dodao 25, LaVine 14 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi