Nurkić sve bolji, protiv Oklahome četiri poena i 15 skokova

Denver Nuggetsi slavili

Nurkić sve bolji, protiv Oklahome četiri poena i 15 skokova

Edmir Škorić

Denver Nuggetsi su u novoj pripremnoj utakmici ugostili Oklahoma Thunder City, te su slavili sa 114:101.

Sjajnu i neizvjesnu utakmicu odigrali su Denver i Oklahoma u Pepsi Centru, a ponovo je svoju minutažu na pristojan način iskoristio naš reprezentativni centar Jusuf Nurkić, koji je od ovog ljeta u NBA ligi, a kome je ovo bio drugi nastup u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Oklahoma je već na startu napravila 8:0 seriju, a gosti su na kraju prve četvrtine vodili 34:26. Nuggetsi su krajem druge dionice uspjeli da se primaknu na jedan poen zaostatka, a do odmora su i izjednačili (54:54).

Neizvjesnost je nastavljena i u trećoj četvrtini, kada su domaći uspjeli doći i do preokreta. Čak su na tri minute do kraja imali 12 poena prednosit (84:72). Međutim, Oklahoma sjajnom serijom dolazi na samo poen zaostatka (85:86).

Klubovi su se smjenjivali u vodstvo u zadnjih 12 minuta. Nuggetsi su u zadnjih pet minuta ušli sa 104:96 vodstvom, a naš Nurkić je doprinio tome sa dvocifrenim brojem skokova i ubačenih četiri poena. Do kraja su domaći košarkaši sačuvali vodstvo, a konačan rezultat glasio je 114:101.

Nurkić, koji je igrao nešto više od 18 minuta, meč je okončao s četiri ubačena poena i čak 15 skokova, a u njegovom timu najbolji je bio Mozgov sa 20 poena i osam skokova.

Adams je kod gostiju ubacio 15, McGary 14, a Durant uz tek 12 minuta igre na parketu 11 poena. Tek nešto više od 10 minuta u igri je proveo i sjajni Westbrook, a on je ubacio četiri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.