Nurkić: Trenutno sam na 60 posto, želim da budem i bolji igrač i bolji čovjek

Sprema se povratak Bosanske zvijeri

Nurkić: Trenutno sam na 60 posto, želim da budem i bolji igrač i bolji čovjek

Edmir Škorić

Bh. centar Jusuf Nurkić marljivo radi i na dobrom je putu da se ubrzo vrati na parkete.

Očekuje se da možda i u januaru Nurkić zaigra košarku nakon nešto manje od godinu dana pauze zbog stravičnog loma noge. Predviđanja su da će Jusuf prije očekivanog zaigrati košarku, a sve zahvaljujući mentalnoj snazi i velikim fizičkim naporima.

U decembru 2019. godine je izašao video kako Jusuf u dvorani u Phoenixu trči uz stepnice i tu se moglo primijetiti da je Bosanska zvijer spremna za povratak.

"Sada sam u trenutku kada želim da igram, bol je nestala. Sveukupno, mogu reći da moje trenutno fizičko stanje doseže 60 posto", kazao je Nurkić.

Osim što je nastavio poboljšavati svoju fizičku kondiciju, Jusuf je također izrazio želju da postane bolji igrač.

"Nisam ovdje sao za proces rehabilitacije. Želim biti bolji i kao igrač i kao ljudsko biće. Vidio sam mnogo različitih stvari s terena, klupe i svlačionice. Sve sam doživio. Stvarno se osjećam kao drugačija osoba gledajući razne perspektive i mislim da još više mogu da pomognem Portlandu", dodao je Nurkić.

Jusuf je u martu prošle godine dobio neugodnu povredu, a bio je sa 15.6 poena i 10.4 skoka prosječno jako bitna karijera TrailBlazersa uz Damiana Lillarda i CJ McColluma.

Nakon njegove povrede, Portland je morao da dovede Hassana Whitesidea iz Miamija na centarskoj poziciji i da "oživi" Carmela Anthonyja, ali povratak Nurkića bit će velika stvar za ovu franšizu.,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi