Nurkić: Uvijek ću igrati za svoju domovinu

Makedonska novinarka posjetila bh. centra

Nurkić: Uvijek ću igrati za svoju domovinu

Edmir Škorić

Makedonska novinarka objavila je intervju s Jusufom Nurkićem, košarkašem Denver Nuggetsa.

Nurkića je u svlačionici Nuggetsa posjetila novinarka, koja mu je postavila brojna pitanja, a raspoloženi centar bh. reprezentacije bio je susretljiv i dobro raspoložen.

Za početak je novinarku zanimalo kako je našem mladom košarkašu u Denveru, gdje je stigao prošlog ljeta iz Cedevite.

“Pa dobro, sve je OK. Svi igrači su dobri u Denveru, prava smo ekipa. Moglo je biti i bolje kad je sezona u pitanju, ali ide polako, prva mi je godina i treba malo vremena, ali bit će dobro”.

NBA je drugi svijet…

“Ovdje se igra mnogo brža košarka, drugačiji su treneri. Ovdje je sve više smireno, dok je u Evropi agresivno. Po igri i samom načinu života, ovo je drugačiji svijet u odnosu na Evropu”.

Mirzu Teletovića, naravno, jako dobro poznaje.

“Znam, naravno, on je moj saigrač u reprezentaciji. Igramo protiv njega u decembru i radujem se da ćemo se suprostaviti jedan drugom”.

Makedonski centar Atlanta Hawksa Pero Antić? “Znam ko je Pero Antić, koji je igrač i sve to, no ne znam ga lično”.

U NBA ligi sve je više igrača s Balkana. “Super je stvar što ima dosta Balkanaca. U Denveru je dosta Bosanaca, koji pomažu, a sve nas je više ovdje”.

Nurkić je dao komentar i na situaciji oko reprezentacije.

“Siguran sam da ću uvijek igrati za moju reprezentaciju, ali sami znate što se desilo u reprezentaciji i Savezu. Ne želim to uopće komentirati, vrijeme će pokazati, ali ja ću uvijek igrati za svoju zemlju”.

I za kraj je kazao da je u Denveru morao krenuti ispočetka…

“Fali mi sve, ovdje je sve ispočetka, susrećeš nove ljude, novu ekipu, trenere… Puno je utakmica. Mi smo igrali jednu ili najviše dvije utakmice sedmično, a sada i do pet utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti