Nurkić vrlodobar, Denver pregažen u San Antoniju

Imao veliku minutažu

Nurkić vrlodobar, Denver pregažen u San Antoniju

Denver našeg Jusufa Nurkića gostovao je u noći sa petka na subotu aktuelnom prvaku NBA lige, San Antonio Spursu.

Domaći tim je slavio ubjedljivim rezultatom 123:93, nakon što je već u prvoj četvrtini ubacio nevjerovatnih 45 poena. Sve je od starta bilo jasno, a prednost Spursa je samo rasla, da bi na kraju iznosila cijelih trideset razlike.

Jusuf Nurkić je pružio sasvim solidnu partiju i bio je jedan od najboljih igrača svoje ekipe, koja se sinoć nije proslavila.

Bh. košarkaš je meč završio sa šest poena (3/3 za dva), devet skokova i tri ukradene lopte. Nurkić je na terenu proveo nešto više od 26 minuta, a od njega su više igrali samo Gallinari i Chandler.

Green je u pobjedničkom timu ubacio 21 poen, a Leonard je ubacio dvadeset. Isto toliko je sa druge strane zabio i Gallinari, koji je predvodio goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.