Nurkićevih osam poena u ludoj utakmici protiv Dallasa

Igrala se dva produžetka

Nurkićevih osam poena u ludoj utakmici protiv Dallasa

Košarkaši Denver Nuggetsa su u noći sa petka na subotu odigrali izuzetno zanimljiv meč protiv Dallasa, koji je na kraju slavio rezultatom 144:143.

Igrala su se dva produžetka u Denveru, a meč je uprkos porazu ponajviše obilježio Danilo Gallinari koji je ubacio čak 47 poena, što je njegov rekord karijere.

Ipak, ni to nije pomoglo Denveru da dođe do pobjede u ovom meču. Gosti su u samom finišu drugog produžetka napravili seriju 5:0 i tako preokrenuli rezultat u svoju korist.

Solidnu partiju u porazu Denvera pružio je i naš Jusuf Nurkić, koji je meč završio sa osam poena, jedanaest skokova i jednom asistencijom. Popularni Juka je na terenu proveo četrnaest minuta, a iz igre je šutirao 2 od 8.

Pored Gallinarija, u Denveru su se još istakli Harris i Lawson sa 20, odnosno 19 ubačenih poena, dok je pobjednički tim predvodio Nowitzki koji je ubacio 24.

NBA:

Denver - Dallas 143:144

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti