Nymburk izbacio prvog favorita

Nymburk izbacio prvog favorita

Midhat Šljivak
Teme:

Nakon što su jučer iznenadili favorizovani Banvit, večeras su košarkaši češkog prvaka Nymburka napravili još veće iznenađenje izbacivši ruski Khimki u borbi za Euroligu.

Nymburk je slavio rezultatom 86:79, te će za prolaz u grupnu fazu Eurolige igrati sa domaćinom kvalifikacionog turnira Charleroiem koji je bio bolji od berlinske Albe.Česi su dilemu oko pobjednika razriješili već nakon dvadeset minuta igre.

Prvi period su dobili 21:5, drugi 28:17, za velikih 27 poena razlike na poluvremenu 49:22.Ipak, ruski tim se budi u trećem periodu kojeg dobija sa 28:9, te se u zadnjih deset minuta ulazi sa samo osam poena razlike u korist Nymburka 58:50.

U Zadnjih deset minuta košarkaši Khimkija nisu imali snage za totalni preokret. Ovaj period su dobili sa minimalnih 29:28, no na njihovu žalost morali su se oprostiti od daljeg natjecanja.Tre Simmons je vodio Nymburk do pobjede sa 26 poena, a dobru podršku je imao u Pavelu Pumprli koji je ubacio 20.

Krešimir Lončar i Chris Quinn su ubacili po 25 poena u poraženom sastavu.Za prolazak u grupnu fazu Eurolige u drugoj grupi koja se igra u Vilniusu boriće se domaći Lietuvos Rytas i turski Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.