Obećali smo hrabru košarku

Jovanović nakon Spiroua

Obećali smo hrabru košarku

Partizan je do prve pobjede u okviru Eurolige stigao nakon što su u 3. kolu savladali Spirou na svom terenu (91:81).

Trener Partizana Vlada Jovanović je i prije početka ovog susreta govorio o protivniku iz Belgije protiv kojeg će biti veoma teško igrati, jer se radi o ekipi sa nizom iskusnih internacionalaca koji su u istom sastavu već dugi niz godina. Spominjao je i tu ulogu favorita, koju nije želio za ovu utakmicu i koja je sa sobom nosila imperativ pobjede. Bio je potpuno u pravu. Njegovi košarkaši su zaista dugo lomili otpor gostiju. 

"Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, ali protivnik se uvijek vraćao u igru. Pravili smo potrebnu razliku, ali nismo uspjeli da je uvećamo. Na početku četvrtine su se vrlo brzo vratili u meč i bilo je zaista teško igrati. Nismo obećali pobjedu, već samo hrabru košarku i to smo večeras uradili", rekao je Jovanović odmah po završetku susreta, te dodao još i ovo.

"Nadam se da će tim uspjeti da zbaci sa sebe teret i da uživa u svakoj narednoj utakmici koja nas očekuje. Imamo obavezu i prema sjajnoj publici, koja nas je večeras bezrezervno podržala."

O učinku playmakera Lawa, najefikasnijeg igrača u sastavu crno-bjelih sa 26 poena Jovanović je rekao.

"Neću da brojim poene Lowu, jer to nisam radio niti kada je ubacivao daleko manje. On je dobar čovjek i dobar igrač i to pokazuje svakim danom i na svakom treningu. Danas je sve došlo na svoje mjesto", rekao je strateg Partizanovaca, Vlada Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.