Obradović blizu novog naslova
PAO- u treba još jedna pobjeda

U paklenoj atmosferi odigrane dvije utakmice

Obradović blizu novog naslova

M. Maksimović

Aktuelni prvaci Evrope, košarkaši Panathinaikos imaju velikih 2:0 u finalnoj seriji grčkog prvenstva protiv Olympiacosa. Drugu pobjedu Panathinaikos je ostvario na svom parketu rezultatom 91:64.

Pitanje pobjednika je riješeno u ranoj fazi utakmice, kada su košarkaši Panathinaikosa stvorili deset poena prednosti (21:11). U nastavku utakmice, sve je ličilo na jedno pravo razbijanje Olympiacosa, a pitanje pobjednika je riješeno u trećoj četvrtini kada je Panathinaikos otišao na 26 razlike (67:41).

Upravo u trenutku totalne dominacije Panathinaikosa, domaći navijači su počeli bacati predmete u teren, pa je čak došlo i do manjeg požara u dvorani, ali je utakmica nastavljena do kraja. U pobjedničkoj ekipi je prvo ime bio Batiste sa 18 poena, Jasikevisius je dodao 13, dok je u ekipi Olympiacosa  Bourousis postigao 15, Teodosić poen manje.

Rezultat finalne serije:
Panathinaikos – Olympiacos 91:64 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.