Obradović pomogao Partizanu
Mike Batiste je bio prvo ime meča

Euroliga Top 16

Obradović pomogao Partizanu

Panathinaikos je pokazao veličinu pobjedom nad gradskim rivalom Maroussijem (82:79) i tako im pokazao izlazna vrata, a Partizana uveo među osam najboljih evropskih momčadi.

Cijela utakmica je protekla u igri koš za koš. Najveća razlika jednog tima bila je prednost Panathianikosa od pet poena (16:11) početkom prve četvrtine.

U posljednju minutu su oba tima ušla poravnata (77:77), a utakmicu su odlučila smirenija izvođenja slobodnih bacanja domaćih igrača. Dva vezana bacanja je pogodio Fotsis, kasnije Jasikevicius, a Kaimakoglu je promašio šut za tri poena s istekom vremena i bilo je gotovo.

Prvo ime utakmice bio je Mike Batiste sa 21 poenom i 8 skokova, a Jasikevicius i Shermadini su dodali po 11. U redovima Maroussija najbolji su bili Billy Keys i Jared Homan sa po 13 poena. 

Partizan svoju utakmicu protiv Barcelone igra večeras, ali bez obzira kako utakmica završi, Beograđani su u četvrtfinalu, a tamo ih čeka Real Madrid ili Maccabi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.