Od Birda i Hodgesa do Petrovića i Stojakovića

Šuteri trica na All Star vikendima

Od Birda i Hodgesa do Petrovića i Stojakovića

Uz takmičenje u zakucavanju neizostavan dio All Star vikend su dueli u šutiranju trojki. Za razliku od zakucavanja, ovdje su do izražaja stigli sjajni šuteri iz Evrope.

Među prvima je nastupio Detlef Schrempf, nakon njega Rimas Kurtinaitis, Dražan Petrović, kasnije su stigli Peđa Stojaković, Dirk Nowitzki koji su pobjeđivali, pa Vladimir Radmanović, Danilo Gallinari. Stojaković dva puta zaredom, dok je Marco Belinelli aktuelni "prvak" s obzirom da je pobjedio prošle godine.

Mark Price je postavio bodovnu granicu u finalima 1994. godine u Mineapolisu (24 poena), koja je tek dostigao Jason Kapono 2007. godine. Isti igrač je naredne godine osvojio i 25 poena kao pobjednik. Do danas je ta brojka nedostižna. Larry Bird je bio prvi pobjednik, ujedno je dominirao u prve tri godine. Craig Hodges je uspio slaviti tri puta zaredom, te pogoditi 19 poena u nizu bez promašaja....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.