Od danas i bez treninga u NBA ligi, Jusuf Nurkić svjestan šta to znači

Donesena odluka

Od danas i bez treninga u NBA ligi, Jusuf Nurkić svjestan šta to znači

E. Škorić

NBA liga je suspendovana do daljnjeg, ali poduzete su i dodatne mjere kako bi se koliko-toliko umanjilo širenje koronavirusa.

U najjačoj ligi na svijetu sve je veći broj igrača zaraženi koronavirusom, a ranije je donesena odluka da se sav sport obustavi do daljnjeg.

Vodstvo NBA lige također je sada donijelo odluku da se od danas zaustave svi timski treninzi i sve klupske aktivnosti, pa igračima ostaje tek da rade individualno u izolaciji.

Inače, komesar lige Adam Silver iznio je tri opcije glede budućnosti aktuelne sezone NGBA lige.

"Pred nama su tri opcije. Prva je, naravno, kada možemo da ponovo krenemo da igramo i to u uslovima kao prije, sa 19 hiljada navijača u hali. Druga opcija je da razmislimo o nastavljanju sezone bez prisustva publike na tribinama".

A treća opcija je, kako kaže, humanitarna utakmica, nešto poput All-Stara s manjim brojem učesnika, koja bi imala za cilj da se narod zabavi u ovim teškim vremenima.

Bh. košarkašu Jusufu Nurkiću ovo sve je možda i dobro došlo da što spremnije dočeka finiš sezone, ali nije sretan jer sada mora da radi od kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi