Od Dr.J-a, preko Webba, Wilkinsa, Jordana, Cartera...

Takmičenje u zakucavanju je uvijek privlačilo pažnju

Od Dr.J-a, preko Webba, Wilkinsa, Jordana, Cartera...

Bliži nam se još jedan NBA All-Star vikend kojem će po peti put biti domaćin New York. Rezultatski nikada nije bio pretjerani važan, ali je zato svaki nudio puno toga. Prije svega tu mislimo na takmičenje u zakucavanju, odnosno šutiranju trojki.

Ovo je prilika da se prisjetimo nekih pobjednika u zakucavanju. Nate Robinson je jedini slavio tri puta, po dva puta su najbolji bili Dominique Wilkins, Michael Jordan, Harold Miner i Jason Richardson. Neki jesu bili velike zvijezde ne samo svojih ekipa, neke NBA lige uopšte. Sve je počelo još tamo 1976. godine kada je odigran ABA All Star Game i kada je pobjedu ostvario veliki Julius Erving. Godinama se i sistem takmičenja mijenjao, ali su neka zakucavanja ostala nezaboravna. Uživajte...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.