Od najvećih zvijezda najmanje kada se najviše očekivalo

NBA liga

Od najvećih zvijezda najmanje kada se najviše očekivalo

Edmir Škorić

Proteklog dana, na Božić, odigrano je nekoliko sjajnih utakmica u NBA ligi.

U jednom od derbija dana Oklahoma City Thunder je na svom parketu pomalo neočekivano poražena od Chicago Bullsa sa 105:96.

Bullsi su sa 11:0 otvorili meč, ali do kraja prve dionice OKC se vaća na minus šest (32:26). Na poluvremenu su gosti imali plus dva (54:52), a krajem treće četvrtine čak 18 poena više (86:68).

Do kraja se Oklahoma više nije vratila, bez obzira što u timu ima Kevina Duranta i Rusella Westbrooka.

Bullse su do pobjede predvodili Jimmy Butler sa 23 poena, te Pau Gasol sa 21 poenom i 13 skokova, dok je Durant u timu domaćih ubacio 29, a Westbrook 26 poena.

Golden State je nastavio da dominira ligom, a u utakmici s malim brojem poena, mada je čitav svijet očekivao drugačije, slavio je protiv Clevelanda na svom parketu sa 89:83. LeBron James sa 25 poena i devet skokova nije pomogao Cavsima da izbjegnu poraz.

Warriorse je sa 22 poena, sedam asistencija i 15 skokova predvodio Danny Green, dok je Stephen Curry ubacio 19 poena uz sedam skokova i šest asistencija. 

Iza ponoći su odigrane dvije utakmice. Houston Rocketsi su pobijedili San Antonio Spurse i tako priredili malo iznenađenje. Domaćin je slavio sa 88:84 uz 20 poena i devet asistencija Jamesa Hardena, dok je Kawhi Leonard na drugoj strani ubacio 20 poena, a LaMarcus Aldridge sa 18 poena. 

Los Angeles Clippersi su u lokalnom derbiju sa 94:84 bili bolji od Lakersa. Paul je ubacio 23 poena uz šest asistencija za Clipperse, Russell je 16 ubacio kod domaćih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.