Od naredne sezone Liga 14

Izvršni odbor Košarkaškog saveza BiH

Od naredne sezone Liga 14

Košarkaška liga Bosne i Hercegovine od naredne sezone brojaće 14 klubova, umjesto dosadašnjih 12, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Predstavnici Bosne i Hercegovine u regionalnoj NLB ligi igraće paralelno i domaće prvenstvo, a sa novim sistemom takmičenja složili su se i klubovi.

Na sjednici IO KSBiH riječi je bilo i o broju stranih igrača u jednoj ekipi, te o tome da li tretirati košarkaše iz Srbije i Hrvatske kao strane igrače, što do sada nije bio slučaj.

"Još uvijek ne znamo da li će ekipe smjeti imati dva ili četiri strana igrača, a to ćemo utvrditi u narednih nekoliko dana. Također, ono što je bitno istaći jeste da je pokrenuta inicijativa da se košarkaši iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore ubuduće tretiraju kao stranci", rekao je Nihad Imamović, predsjednik KSBiH.

Na sjednici je bilo riječi i o selektoru A reprezentacije Mensuru Bajramoviću, o čijoj će se sudbini odlučivati naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije