Od NBA lige do Bahreina u samo dvije godine

Nogueira doživljava pad u karijeri

Od NBA lige do Bahreina u samo dvije godine

M. Šljivak

Nekadašnji NBA centar Lucas Nogueira karijeru nastavlja u Bahreinu.

Brazilac koji je 2013. godine izabran kao 16. pil na NBA draftu doživljava veliki pad karijere, pa je tako sada završio u Bahreinu, gdje je potpisao ugovor sa ekipom Muharraqa.

Ovaj 27-godišnjak je važio za veliku nadu brazilske košarke. Predviđala mu se i dobra NBA karijera, ali 213 centimetara visoki košarkaš nije uspio da se dokaže u najjačoj ligi svijeta.

Igrao je doduše četiri sezone u Toronto Raptorsima. Nije se tamo proslavio i ubacivao je samo 3.2 poena po utakmici, a značajniju minutažu je imao u sezoni 2016/2017 kada je igrao 19 minuta po meču i imao je nešto više od četiri poena u prosjeku.

U međuvoremenu je igrao u Razvojnoj ligi, da bi se 2018. godine vratio u Španiju, gdje je igrao za Fuenlabradu. Prethodno je također igrao na Pirinejima i to u dresu Estudiantesa.

Ipak, nakon što mu ove zime nisu došle ponude kakve je očekivao, odlučio se na odlazak u Bahrein i sigurno će biti pojačanje za Muharraq.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi