Od sada limit na dovođenje košarkaša
Klubovi mogu dovesti do dva igrača uoči doigravanja

Odlukom Predsjedništva KSBiH

Od sada limit na dovođenje košarkaša

Na sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine jučer je usvojeno nekoliko odluka, koje bi trebale pomoći da se zaštite domaća takmičenja.

Tako je Predsjedništvo KSBiH naložilo da klubovi do kraja ovog mjeseca moraju u kancelariju Saveza dostaviti finansijsku garanciju za učešće u prvenstvu. Ovom se odlukom žele izbjeći česte situacije kada su klubovi istupali iz liga zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Predsjedništvo KSBiH je također donijelo odluku prema kojoj će za Ligu za prvaka i playoff ubuduće moći angažovati najviše dvojicu novih košarkaša. Ranije to nije bio slučaj, pa su klubovi uoči početka doigravanja mijenjali gotovo kompletne ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti