Odlazi najveća
Lisa Leslie je najveća košarkašica svih vremena

WNBA

Odlazi najveća

Lisa Leslie jedna od najvećih košarkašica svih vremena odlučila je reći zbogom košarci u 37. godini života.

Lisa Leslie je u utakmici protiv Minnesote na domaćem parketu odigrala svoju posljednju utakmicu za LA Sparkse, a zahvalnost ispred kluba i grada uručio joj je legendarni igrač Lakersa Magic Johnson koji je istakao da mu je izuzetna čast zahvaliti se budućem članu kuće slavnih.

Lisa Leslie je karijeru počela na Morningside High School, a nastavila na Southern California Univerzitetu s kojeg je kao sedmi izbor otišla u LA Sparksice 1997. godine. U tom klubu je provela svih svojih 12 sezona.

Lisa Leslie je tri puta, 2001, 2004 i 2008. godine birana za najbolju igračicu sezone, a dva puta je bila najbolja skakačica sezone sa 10,2 skoka po utakmici. Čak osam puta je bila učesnica All-Star utakmice, a postala je i prva žena koja je dosegla brojku od 6.000 postignutih koševa, a postala je i prva žena koja je zakucala.

Jednom je dobila nagradu za MVP All- Star utakmice, a čak četiri puta je osvojila zlatnu medalju s na OI s reprezentacijom SAD-a, što je pravi raritet među sportašicama. Ostaće upisana zlatnim slovima u povijest ženske košarke kao žena koja je zauvijek promijenila način razmišljanja o ženskoj košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.