Odličan nastup naših u Turskoj
Sjajna partija Emira Preldžića

BEKO Liga

Odličan nastup naših u Turskoj

U utakmicama osmog kola turske Beko lige naši košarkaši su imali vrlo dobar individualni nastup. Najviše se istakao Emir Preldžić u pobjedi svog Fenera.

Fenerbahce je bio ubjedljiv protiv Darusafake rezultatom 99:71. Emir Preldžić je odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je upisao 17 poena, 4 skoka i 5 asistencija, Damir Mršić je dodao 6 poena, skok i asistenciju, dok je Haris Mujezinović kod Darusafake upisao 4 poena i 4 skoka.

Nedim Delić je s 12 poena i 6 skokova učestvovao u porazu svog Oyaka od Turk Telekoma u svojoj dvorani rezultatom 99:91. Lonny Baxter i Mire Chatman su sa po 19 poena predvodili Turk do pobjede, dok je u Nedimovom timu prvo ime bio Famutimi s 28 poena.

Odličnu utakmicu je odigrao i Asim Paščanović, ali je ostao bez slavlja za samo jedan poen. Njegov Mersin je poražen kod Erdemira rezultatom 69:68, a Asim je upisao 9 poena, 10 skokova i 3 asistencije. Leon Williams je sa 17 poena predvodio Erdemir do pobjede.

Lance Williams je upisao 4 poena, 3 skoka i 3 asistencije u pobjedi svog Banvita protiv Antalyje rezultatom 77:59. Yunus Cankaya je sa 16 poena bio najefikasniji kod Banvita, a D.J.Thompson sa 14 kod Antalyje.

Nihad Izić je sa svojim Tofasom slavio na teškom gostovanju kod Galatasaraya rezultatom 86:76, dok je Aliaga bez Nešovića u sastavu poražen kod Bornove sa 77:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.