Odličan početak sezone za Real i Barcu

Odličan početak sezone za Real i Barcu

U drugom kolu španske ACB lige sigurne pobjede su ostvarili najveći rivali Real Madrid i Barcelona, dok je u jednom od derbija kola Bilbao savladao Valenciju i smjestio se na vrh tabele.

Real je nakon pobjede protiv gradskog rivala Estudiantesa bez problema preskočio i Manresu koja je pala skoro bez ispaljenog metka. Madriđani su na svom parketu slavili sa 81:63. Iako su zbog povrede igrali bez prvog playmakera Pabla Prigionija to se na igri Reala skoro nije ni osjetilo.

Prvo ime tima Ettorea Messine bio je Clay Tucker sa 16 poena, jedan manje je dodao Sergio Llull, 13 je ubacio Carlos Suarez, a 11 Felipe Reyes. Kod Manrese je jedini sa zapaženijim učinkom bio Alfonso Alzamora sa 14 poena i 4 skoka.

Drugu pobjedu je upisala i Barcelona protiv Granade, ali znatno teže od očekivanog (85:78). Katalonce je do pobjede ponovo vodio Juan Carlos Navarro sa 24 poena, Jaka Lakovič je dodao 16, a Pete Mickeal 14, dok je kod Granade odličan bio Joe Ingles sa 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

U jednom od derbija kola Bilbao je bio bolji od Valencije sa 77:70, te tako sa dvije pobjede na startu sezone pokazao da im visoke ambicije nisu bez pokrića. Chris Warren i Martin Rancik sa po 18 poena bili su najefikasniji kod Bilbaoa, dok je Sergiy Laschuk sa 19 poena i 9 skokova bio prvo ime Valencije.

Esteban Batista je sa 21 poenom i 12 skokova predvodio Fuenlabradu do druge pobjede u novoj sezoni. Momčad iz predgrađa Madrida je slavila u gostima kod Alicantea sa 76:68. Prvo ime Alicantea bio je Serkan Erdogan sa 20 postignutih poena.

Nakon poraza u prvom kolu Joventut je bez većih problema upisao pobjedu protiv Menorce (91:73). Među pet igrača sa dvocifrenim učinkom najistaknutiji su bili Will McDonald sa 19 poena i 6 skokova, te Jordi Trias sa 13 poena i 7 skokova. Ivan Radenović je sa 17 poena i 7 skokova bio prvo ime Menorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.