Odličan šut Radničkog porazio Partizan

ABA liga 16. kolo

Odličan šut Radničkog porazio Partizan

Veliku pobjedu ostvario je Radnički nad Partizanom (92:80) pred 4 500 gledalaca u svojoj dvorani u okviru 16. kola ABA lige.

Prosto nevjerovatno zvuči podatak da su igrači Prtizana ostvarili 16 skokova više od domaćina i da su ipak izgubili utakmicu. 

Da će skok biti na strani kluba iz Beograda i nije neka novost za svakoga ko prati regionalnu košarku, ali kada vam je šut za dva 54 % i kada vam protivnik ima 70,3 %, te kad uz to napravite još i 17 tehničkih grešaka, onda su rapoloženi igrači Radničkog sposobni i za ovakve pobjede kao što je pobjeda protiv Partizana.

Pavković je za Radnički postigao 23 poena, Simon je uz 18 dodao i 8 skokova, Marković je pomogao sa 17 poena.

Kod Beograđana, Raduljica i Lučić po 18 poena, 15 je dodao Milosavljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.