Odlična partija Bajramovića

Panathinaikos i Barca upisali pobjede

Odlična partija Bajramovića

Odigrane su još tri utakmice osmog kola Eurolige u kojima je prikazana sjajna košarka. Najuzbudljivije je bilo u Atini gdje je Panathinaikos protiv Olimpije morao igrati produžetak za pobjedu.

U jednom od derbija kola Barcelona je bez povrijeđenog Mickeala slavila u Istanbulu protiv Fenerbahčea rezultatom 75:69. Boniface Ndong je sa 14 poena predvodio Barcelonu po broju poena, dok je kod Fenera Roko Ukić sa 13 poena bio najefikasniji. Emir Preldžić se nije upisao u strijelce.

Sjajnu utakmicu su u Atini odigrali Panathinaikos i OLimpija, a domaća momčad je slavila nakon produžetka rezultatom 95:88. Antonis Fotsis je sa 16 poena i 9 skokova bio prvo ime Obradovićevog tima, dok je kod Olimpije bolji od ostalih bio Kenny Gregory sa 19 poena.

Lietuvos Rytas je slavio protiv Choleta sa 92:80 i tako zadržao teoretske šanse da se domogne Top 16 faze Eurolige. U pobjedi litvanskog sastava odličnu partiju je pružio bh. reprezentativac Kenan Bajramović koji je ubilježio 16 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti